Economic

Exporturile de cereale din România, interzise. Măsura a fost propusă pentru prima dată de profesorul Dan Voiculescu

”România trebuie să ia URGENT măsuri de prevenire a unei crize alimentare, subiect de siguranță națională”, scria Dan Voiculescu pe blogul său, unde propunea interzicerea exportului ”de produse alimentare, inclusiv cereale și materii prime, pentru o perioadă de un an.

România era principalul exportator al UE către statele necomunitare la porumb, acolo unde eram lideri detașați, cu 75% din totalul exporturilor. La grâu, România era pe locul doi în topul exportatorilor din UE, iar la orz ne situam pe locul al treilea.

”Nu ne putem permite să acceptăm ca din lăcomie, unii proprietari de cantităţi de cereale să trimită la export şi să ne lase fără grâu”, a spus Orban, joi, înaintea emiterii Ordonanței Militare.

Prețurile cerealelor din România sunt cele mai mari din UE.

Ordonanța Militară semnată joi seară stipulează ca exportul pentru grâu, orz, ovăz, porumb, orez, făină de grâu, soia, ulei, zahăr, produse de patiserie să fie suspendat pe durata stării de urgenţă , precum și suspendarea procedurilor de export aflate în derulare pentru aceste produse.

Exporturile de cereale din România, interzise. Măsura a fost propusă pentru prima dată de profesorul Dan Voiculescu

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *