Economic

LinkedIn concediază 6% din angajaţi. Manager de recrutare: „Mă surprinde decizia lor”

LinkedIn, cea mai mare reţea profesională, pe care, probabil, ai şi tu cont, concediază 6% dintre angajaţii săi, aproximativ 1.000 de persoane.

Motivul? Cererea pentru servicii de recrutare a scăzut în pandemie pentru că companiile nu mai au aceeaşi putere de angajare ca înainte de criză. Şi în România, cererea de recrutări a scăzut cu aproape 50%, dar, cu toate acestea, marile companii de profil din ţară încă plătesc abonamentele platformei Linkedin. În medie, o companie din România poate plăti 2.000 – 3.000 de dolari pe an, în funcţie de serviciile pe care le solicită.

Olivia lucrează la o companie de recrutare care are abonament LinkedIn de peste 5 ani. Se declară mulţumită de servicii şi spune că, an de an, platforma a făcut îmbunătăţiri.

„Ce pot să spun este că abonamentele nu sunt ieftine. Tool-ul oferit de LinkedIn este nemaipomenit pentru un recrutor. Este aspiraţională licenţa de LinkedIn recrutor. Tot ceea ce înseamna corporate, companii multinaţionale, utilizează Linkedin. Chiar mă surprinde decizia lor”, a spus Olivia David, PP HUB Manager. 

Linkedin în cifre

675 milioane utilizatori în 200 ţări

2,8 milioane utilizatori în România

Concedieri – 960 angajaţi

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Sursa Mediafax.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *