Economic

Masuri de preventie luate de comunitatea oftalmologilor. Vino la oftalmolog! Vezi clar ca e sigur! (P)

Campania de informare a pacientilor “Vezi clar ca e sigur” are ca scop prezentarea masurilor de preventie si siguranta luate de catre comunitatea oftalmologica din Romania in conditiile actuale legate de pandemia COVID -19.

Conf. Dr. Mircea Filip, Presedintele Societatii Romane de Oftalmologie afirma ca: “Diagnosticarea la timp a bolilor de tip ocular este foarte importantă, iar tratamentul trebuie urmat în mod corect. Cu cat afectiunea este descoperita mai repede si tratata corect, cu atat sansele de vindecare si de tinere sub control a bolilor sunt mai mari

Controalele oftalmologice periodice sunt la fel de importante in evoluția si tratamentul bolilor ca si diagnosticarea inițială.

Drept urmare, atunci cand constati deteriorarea vederii sub orice forma (vedere neclara, incetosata, dureri, roseata, etc.), e indicat sa te prezinti cat mai repede la un control la medicul oftalmolog.

Daca esti deja diagnosticat cu o boala cronica, ca de exemplu diabet, glaucom, degenerescenta maculara sau altele, este foarte important sa urmezi corect tratamentul prescris de medicul oftalmolog si sa faci controale medicale periodice pentru a evalua evolutia bolii.

Nu iti neglija vederea in ciuda momentelor delicate prin care trece intreaga omenire.

Medicii oftalmologi din Romania au facut toate pregatirile necesare pentru ca tu sa poti veni in siguranta la consultatie.

Urmand cinci pasi simpli, vom fi cu totii in siguranta inaintea, in timpul si dupa consultul sau interventia chirurgicala de specialitate.

  1. Cand suni la clinica sau cabinetul oftalmologic, vei fi intrebat daca ai simptome de gripa, febra, tuse sau altele si daca ai intrat in contact cu cineva care prezinta aceste simptome.

Daca totul e in regula, vei fi programat pentru consult. Atentie, daca vii cu cineva, insotitorul nu va putea intra in clinica sau cabinet decat daca ai nevoie de asistenta permanenta. Te rugam de asemenea sa porti masca. Daca nu ai, ti se va da una.

  1. La intrarea in clinica, personalul medical iti va verifica temperatura si iti vei dezinfecta mainile.

Daca nu ai febra, vei fi invitat sa completezi o declaratie pe proprie raspundere in sala de asteptare. Daca ai o temperatura de peste 37,3 de grade, vei fi rugat sa mergi acasa si sa contactezi medicul de familie.

  1. Sala de asteptare respecta noile reguli de distantare sociala si am eliminat sursele de contaminare (reviste, materiale promotionale).
  2. In cabinet, doctorul te va intampina cu echipament de protectie. Deasemenea, am montat panouri de protectie, iar aparatura este dezinfectata atent dupa fiecare consult, interventie chirurgicala sau tratament.

In cazul interventiilor chirurgicale, procedurile specifice vor fi respectate si vor fi luate toate masuri suplimentare necesare pentru a preveni contaminarea.

  1. Consultul oftalmologic e gata. Ca sa ne revedem sanatosi, am conceput un traseu de parasire a clinicii care minimalizeaza contactul cu alte persoane.

Pentru noi si pentru tine, siguranta si sanatatea sunt la fel de importante. Vino la oftalmolog ca sa “Vezi clar ca e sigur”!

Campania este desfasurata sub egida Societatii Romane de Oftalmologie (SRO) impreuna cu Societatea Romana de Cataracta si Chirurgie Refractiva (SRCCR), Societatea Romana de Glaucom (SRG) si toate celelate asociatii afiliate SRO, cu sustinerea companiei SIFI.

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *