Economic Externe

Mişcări pe bursa din SUA. Miliardarul Warren Buffett îşi retrage investiţiile făcute pe bănci şi pariază pe producătorii de medicamente

Atât Pfizer, cât şi Merck dezvoltă vaccinuri împotriva coronavirusului, iar săptămâna trecută datele pozitive preliminare din studiul Pfizer au trimis pentru scurt timp acţiunile companiei la cel mai înalt nivel din ultimul an.

Chiar şi după investiţia de miliarde de dolari, Buffett este un investitor relativ mic în cele patru grupuri la sfârşitul trimestrului. Noile acţiuni reprezentată 1,3% din acţiunile Bristol-Myers, 1,2% din AbbVie, 0,9% din Merck şi mai puţin de 0,1% din Pfizer.

Cele patru noi achiziţii au mai mult decât dublat dimensiunea investiţiilor Berkshire în stocuri de asistenţă medicală în al treilea trimestru, până la 9,3 miliarde de dolari în total. Compania deţinea deja mize la producătorii de medicamente Biogen, Johnson & Johnson şi Teva Pharmaceuticals şi DaVita, o companie de dializă renală.

Berkshire şi-a redus participaţia la mai multe bănci mari pe parcursul celor trei luni ale trimestrului, inclusiv la Wells Fargo, JPMorgan Chase, PNC Financial şi M&T Bank. Compania cu sediul în Omaha, Nebraska, a vândut 110,2 milioane de acţiuni de la Wells Fargo, aproximativ jumătate din acţiunile pe care le deţinea, precum şi 21,2 milioane de acţiuni de la JPMorgan. Berkshire, care a fost odată unul dintre cei mai mari acţionari la Wells Fargo, cu o participaţie de aproximativ 10% din bancă, deţine acum doar 3,1%.

Grupul domnului Buffett şi-a redus participaţia la Apple în această perioadă, deşi o creştere a acţiunilor producătorului de iPhone a sporit valoarea sa din portofoliul companiei la 111,7 miliarde de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Sursa Mediafax.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *