Economic

Un mare bancher din România demisionează din funcţiile pe care le deţinea

Steven van Groningen, CEO Raiffeisen, a decis să se retragă din funcţiile deţinute în cadrul Comitetului Reprezentanţilor şi în Comitetele Consultative ale Fondului. Data intrării în vigoare a demisiei este 13 noiembrie 2020, anunţă Fondul Proprietatea.

Numirea unui nou membru al Comitetului va fi pe ordinea de zi a următoarei adunări generale a acţionarilor Fondului.

Decizia lui van Groningen vine în urma dorinţei acestuia de a respecta standardele stricte de guvernanţă corporativă ale Bursei de Valori de la Londra, unde Fondul Proprietatea este listat secundar, care prevăd că membrii consiliilor de administraţie din companiile listate nu mai pot fi consideraţi independenţi după o activitate de nouă ani în poziţia respectivă.

Având în vedere faptul că trei dintre membrii Comitetului vor fi deţinut această funcţie pe o perioadă de nouă ani în 2021 şi pentru a evita schimbări semnificative în componenţa Comitetului într-un timp scurt, Steven van Groningen a luat această decizie, având in vedere interesele Fondului Proprietatea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Sursa Mediafax.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *