Externe

A ajuns la spital imediat după ce a folosit dezinfectant de mâini. Și nici măcar nu l-a băut!

Bărbatul a simțit că ceva este în neregulă la doar câteva minute după ce a intrat în bancă. Totul a început ca o reacție alergică: pielea i s-a înroșit, a început să îi fie greață și a simțit o agitație neobișnuită. Simptomele au apărut la scurt timp după ce a folosit un dezinfectant de mâini, la intrarea în bancă, pentru a respecta protocolul în contextul epidemiei de coronavirus. 

Cei din jur au observat că americanului îi este rău și au sunat la numărul de urgență. O ambulanță l-a transportat imediat la spital unde a ajuns cu roseață pe piept și față și tahicardie. 

La Camera de Urgențe, medicii au aflat că de trei ani bărbatul era tratat cu disulfiram, un medicament folosit pentru a trata abuzul de alcool. Acesta provoacă simptome asemănătoare, cum ar fi înroșirea pielii, dureri de cap, greață, vărsături și ritm cardiac rapid imediat după consumul de alcool. Medicamentul provoacă astfel de reacții neplăcute pentru a împiedica persoanele dependente de alcool să mai bea. Simptomele durează, în general, aproximativ o oră și trec de la sine, fără a fi nevoie de vreun tratament. 

Bărbatul a declarat că de 3 ani, de când folosea acest medicament, nu a mai consumat alcool. 

Deoarece orice cantitate de alcool, oricat ar fi de mică, poate da astfel de reacții, pacienților li se recomandă să evite orice produs care conține alcool, chiar și unele sosuri care conțin oțet, siropurile de tuse sau apa de gură. De asemenea, aceștia trebuie să evite inhalarea vaporilor care pot conține alcool, cum ar fi cei de diluant sau lac, potrivit  Clinicii Mayo.

Dezinfectantul de mâini conține, de obicei, 60% până la 70% alcool și trebuie evitat cu orice preț de persoanele tratate cu disulfiram pentru a le împiedica să mai consume alcool, scrie LiveScience.

nu o sa ti vina sa crezi cu ce se ocupa gigi becali inainte de revolutie totul despre latifundiarul Sport

14 Iul, 00:30

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *