Externe

Aplicația Tik Tok ar putea fi interzisă! Administația de la Casa Albă trage un semnal de alarmă

Administrația de la Casa Albă pregătește o lovitură pentru una dintre cele mai folosite aplicații de pe telefonul mobil. Tik Tok, aplicație extrem de folosită și în România, ar putea fi interzisă în Statele Unite din cauza îngrijorărilor privind scurgerile de informații.

Potrivit secretarului de stat Mike Pompeo, administrația de la Washinton pregătește o serie de măsuri împotriva unor companii chineze. Vizate sunt aplicațiile de social media folosite de milioane de americani, inclusiv Tik Tok. Autoritățiile cred că acestea sunt folosite pentru a spiona populația, iar informațiile ar putea ajunge direct la Beijing. 

„Lucrăm la această problemă de foarte mult timp, fie că este vorba despre folosirea tehnologiei Huawei în infrastructură, am făcut asta în întreaga lume și am înregistrat progrese. Cu privire la aplicațiile chinezești de pe telefoanele mobile, vă asigur că SUA va reuși și cu această problemă”, a declarat secretarul de stat Mike Pompeo.  

În India, platforma de social media a fost deja interzisă, alături de peste 50 de alte aplicații deținute de firme chineze. A fost o lovitură majoră pentru Tik Tok, mai ales că și alte state precum Australia iau în considerare măsuri asemănătoare. Nu este pentru prima oară când aplicația a fost interzisă în India. Anul trecut, au cerut companiilor Google și Apple să scoată aplicația de pe magazinele online. Atunci, blocajul a durat doar o săptămână. 

Tik Tok ar putea fi interzis în Statele Unite

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *