Externe

Cine sunt șmecherii ce exportă români în abatoarele din Germania

Clientul german caută atent prin lada frigorifică ceafa de porc din care va pregăti prânzul de duminică. Trebuie să fie frumoasă, nici prea mare dar nici mică, fără multă grăsime să iasă o friptură sănătoasă. Cumpără de ani de zile de la același producător, un abator despre care se știe că nu dă animalelor steroizi și chimicale, scrie dw.com.

Clientul german nu știe de unde vinde porcul din farfurie și nici cine l-a tranșat. Dar nici nu îl interesează. De ani buni marile abatoare germane și-au mutat crescătoriile de porci înspre est, unde mâna de lucru este mai ieftină iar normele de protecție și calitate pot fi negociate local, fără să existe riscul unor indiscreții de ordin superior.

Muncitori români au de ales – locuiesc în condiții civilizate dar fac naveta prelungind și mai mult ziua de lucru care nu se termină niciodată la ora stabilită în contract sau acceptă dormitoare comune în vecinătatea fabricii.

Dezvăluiri-șoc din filiera România-Germania

Contactați de DW, muncitorii români au fost reținuți în a comunica. Principalul motiv: ”MGM e aici”. Când spun MGM, oamenii se referă la patronul firmei. MGM este un anume Dumitru Miculescu, antreprenor român care a dezvoltat, într-un vechi bloc de birouri din Westfalia, un mic imperiu de firme – șapte, la număr: MGM, MTM, MDS, MDI, DMI, DAN, DAS. Un pic de afaceri imobiliare și multe domenii care au legătură cu munca în abatoare, inclusiv plasarea forței de muncă.

DW: Baroni politici români, profituri cu Germania

Antena 3 a prezentat imagini exclusive din iadul românilor, de la cel mai mare abator din Germania. Oamenii infectați cu coronavirus sunt ținuți în aceleași apartamente cu cei sănătoși și nimeni nu se interesează de soarta lor. Românii sunt nevoiți să își cumpere singuri mâncare și produse de igienă.

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *