Externe

Din cauza cererilor enorme pentru incinerare, autoritățile spaniole cer famililor să-și înmormânteze provizoriu rudele răpuse de COVID-19

În Spania s-a ajuns la înmormântări provizorii din cauza cererilor enorme de incinerare. Crematoriile sunt depășite de situație.

Din luna martie, de când Spania a înregistrat tot mai mulți morți din cauza virusului SARS COV2, cererile de incinerare au cunoscut o creștere masivă, față de procesiunea „clasică” de înhumare.

Coronavirusul a aruncat în aer cererea de incinerare la Barcelona, ​​unde serviciul de pompe funebre ar putea ajunge în colaps, chiar de săptămâna acesata.

“Având în vedere această situație, familiilor li se va propune să-și „îngroape provizoriu” decedatul timp de doi ani și apoi să continue exhumarea și incinerarea ulterioară, fără costuri suplimentare.

„Unele familii pot solicita înmormântare temporară și după doi ani această incinerare se poate face gratuit”, a precizat, luni, într-o conferință de presă consilierul și președintele sectorului Cimitirelor din Barcelona, ​​Eloi Badia.

Spania a înregistrat, luni, 130.759 de cazuri confirmate pozitiv cu coronavirus, cu aproximativ 1800 mai multe decât în Italia. Numărul morților a ajuns la 13.055 de persoane.
 

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *