Externe

Donald Trump va emite o ordonanţă executivă pentru modificarea cadrului de reglementare a reţelelor de socializare

Ordonanţa prezidenţială va modifica legea numită Secţiunea 230, care protejează în prezent platformele de socializare online de responsabilitatea pentru conţinutul postat de utilizatori.

Donald Trump va ordona și revizuirea “practicilor incorecte şi care induc în eroare” utilizate de platformele Facebook şi Twitter, spun oficiali din cadrul Administraţiei de la Washington. Autoritatea de reglementare în domeniul Internetului va revizui şi sistemul spaţiilor publicitare de pe aceste reţele de socializare online, cu argumentul că “încalcă principiile libertăţii de exprimare”.

Este de așteptat însă ca măsurile să fie contestate în instanță. 

Donald Trump a ameninţat, miercuri, că va emite noi reglementări ori va închide reţelele de socializare online, după ce platforma Twitter a emis pentru prima dată un avertisment în privinţa unui mesaj al liderului de la Casa Albă, aplicând eticheta „fără fundemant” unei postări a președintelui. 

“Voturile prin corespondenţă nu vor fi nimic altceva (zero) decât substanţial frauduloase” , este mesajul pentru care președintele american a primit avertisment.

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *