Externe

FOTO – Coadă de 15 kilometri la intrarea în Grecia. Ce au ajuns oamenii să facă în timp ce așteaptă să plece în concediu

E coadă de 15 kilometri la intrarea în Grecia. Autoritățile elene au instituit, de la 1 iulie, noi reguli privind intrarea cetățenilor străini în Republica Elenă.

Pentru a evita timpi suplimentari de așteptare la frontieră, Ministerul Afacerilor Externe subliniază că este important ca cetățenii români să completeze formularul electronic (Passenger Locator Form) disponibil la adresa https://travel.gov.gr, cu cel puțin 48 de ore anterior deplasării și să obțină în timp util codul de confirmare a înregistrării, care va trebui prezentat la frontieră.

Coada de maşini are 15 kilometri

Oamenii așteaptă de ore bune să treacă vama. Un bărbat s-a întins pe jos la punctul de frontieră Kulata, dintre Bulgaria şi Republica Elenă.

Ministerul Afacerilor Externe menţionează că autorităţile elene competente pot modifica fără preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, în funcţie de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106774035 şi Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *