Externe

Incendiu uriaș în zona fostei centrale nucleare Cernobîl: ‘Monitorizăm radioactivitatea și factorii meteorologici’

Autorităţile ucrainene au mobilizat astăzi aviaţia pentru a stinge incendiul de la Cernobîl, care s-a extins pe o suprafaţă de peste 20 de hectare de pădure.

“Având în vedere situația din Ucraina, colegii noștri de la Agenția Națională pentru Protecția Mediului și Administrația Națională de Meteorologie au monitorizat continuu evoluția radioactivității mediului și factorii meteorologici.

Astfel, în perioada 04-05 aprilie 2020 nu s-au înregistrat depășiri ale limitelor de avertizare/atenționare pentru factorii de mediu urmăriți de Rețeaua Națională de Supraveghere a Radioactivității Mediului. Valorile înregistrate se situează în tendința multianuală de variație a acestei luni. Până în prezent, nu există indicii că ar putea exista efecte negative asupra radioactivității mediului sau asupra sănătății populației.

Totodată, conform modelelor metorologice, nu se în registrează o circulație a maselor de aer din zona incendiului către țara noastră.

Ministerul Mediului și instituțiile din subordinea sa vor continua să monitorizeze situația. Vom reveni cu noutăți pe măsură ce acestea vor apărea”, se arată într-o informare a Ministerului Mediului din România.

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *