Externe

Mii de protestatari au încercat să ia cu asalt Parlamentul din Belgrad

Polițiștii sârbi au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii, după ce aceștia au încercat să ocupe clădirea Parlamentului din Belgrad.

A patra zi de proteste din Belgrad a început pașnic, însă spre seară, printe protestatari s-au infiltrat membrii galeriilor echipelor de fotbal Steaua Roșie Belgrad și Partizan Belgrad, moment în care totul s-a transformat în haos.

Oamenii au aruncat cu pietre, sticle sau pavele în polițiștii care păzeau clădirea Parlamentului din Belgrad, astfel că forțele de ordine au folosit scuturile pentru a încerca să îi împiedice pe aceștia să intre în Parlament.

După mai multe atacuri, polițiștii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe protestatarii violenți, iar după câteva ore, aproape de miezul nopții s-a ajuns la bătăi între forțele de ordine și protestatari.

Protestele din capitala Serbiei au început în urmă cu cinci zile, după ce președintele Alexander Vucic a anunțat că autoritățile vor impune noi restricții, în special izolare și carantină, din cauza creșterii numărului de îmbolnăviri.

Decizia anunțată de președinte a stârnit revolta a mii de oameni care au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva restricțiilor.

După protestele violente, președintele a decis să nu mai aplice noile restricții și a anunțat că manifestațiile vor duce la răspândirea virusului în rândul populației și, implicit, o creștere a numărului de bolnavi de COVID-19.

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *