Externe

Noi reguli pentru românii care merg în Grecia. Ce condiții trebuie să respecte turiștii după 1 iulie

Formularul poate fi completat atât online, cât și de mână cu 48 de ore înainte de a ajunge în Grecia. Regula se aplică atât pentru turiștii care intră în țară atât cu mașina personală cât și pentru cei care vin cu autocarul avionul sau pe mare.

Tot de pe 1 iulie, grecii redeschid 18 aeroporturi regionale, șapte puncte de trecere a frontierei și șapte porturi. 

Există restricții privitor la nouă țări: Marea Britanie, Suedia, SUA, Rusia, Israel, Qatar, Emiratele Unite ale Arabiei, Arabia Saudită și Macedonia de Nord. 

Ce conține chestionarul pentru turiști

În chestionar trebuie să anunțe unde merg, unde vor fi cazați și persoanele de contact. Se vor face teste aleatorii și există hoteluri destinate carantinei, care sunt obligatorii în toată Grecia, unde toate persoanele testate pozitiv vor intra în carantină timp de 14 zile.

Fiecare hotel sau pensiune din Grecia va avea un doctor care va consulta în primă fază turiștii care nu se vor simți bine. Apoi aceștia vor fi trimiși la spital. Mai mulți proprietari ai restaurantelor din Grecia spun că sunt mulțumiți de prezența turiștilor, nefiind vorba de turiști străini.

Ieri, la trecerea de fronitieră Malakaza coada a fost de trei kilometri la intrarea în Grecia. În Thassos sunt cei mai mulți turiști români. Se așteaptă în perioada următoare foarte mulți turiști.

Și în Grecia a crescut numărul de infectări cu coronavirus, însă autoritățile de la Atena speră ca situația să nu escaladeze.

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *