Externe

Peste 1.000 de studenți români riscă să fie deportați din Statele Unite. Ce trebuie să fac tinerii pentru a evita acest lucru

Măsura vine pe fondul creșterii alarmante a numărului de cazuri de coronavirus din această țară. Decizia afectează peste 1 milion de studenți internaționali, printre care și numeroși români. 

Autoritatea pentru Imigrație și Vamă din Statele Unite a anunțat că studenții străini vor trebui să părăsescă țara dacă universitățile lor au trecut la cursuri online. Aproximativ un milion de studenți străini sunt vizați de această reglementare dintre care mai bine de 1.000 sunt români. 

„Peste un milion de studenți  internaționali, printre care și studenți români înscriși la Universitățile din Statele Unite ale Americii ar putea pierde următorul an de studii. Mai multe universități americane au anunțat deja că din toamnă toate cursurile vor fi online, în timp ce alte instituții de învățământ vor încerca un program de studii în care să includă atât cursurile online cât și cursurile în persoană. Pentru a obține viza însă, studenții străini trebuie să se înscrie la numărul maxim de cursuri în persoană permis. Aceste măsuri ar putea afecta și economia, având în vedere că numai anul trecut la buget au ajuns peste 25 milioane de dolari încasați de la studenții străini”, a transis corespondentul Antena 3 din Statele Unite, Camelia Ureche. 

Pentru studenții străini soluția este să se transfere la o universitate unde cursrile presupun prezenta lor fizică, altfel  ei riscă să fie deportați. Universtățiile care au studenți înscriși în acest fel de program hybrid, vor fi obligați să informeze Student and Exchange Visitor Program al Inspectoratului de Imigrări. 

Peste 1000 de studenți români riscă să fie deportați din Statele Unite

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *