Externe

Un celebru președinte, infectat cu COVID-19. Nu credea în virus!

Președintele Braziliei a ajuns luni la spital pentru o radiografie pulmonară, după ce a prezentat simptome specifice virusului. Rezultate au arătat că acesta este infectat cu noul coronavirus, scrie BBC. Cele trei teste anterioare efectuate de președintele brazilian au ieit negative. 

Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, este unul dintre liderii mondiali care a contestat existența noului coronavirusului și nu a ținut cont de recomandările Organizației Mondiale a Sănătății. Acesta a îndemnat guvernatorii locali să relaxeze restricțiile impuse din cauza pandemiei, despre care a declarat că ar afecta foarte grav economia. 

În aprilie, declarațiile sale controversate au făcut înconjurul lumii: „Dacă aș lua virusul nu mi-ar fi teamă, ar fi ca o răceală sau o gripă ușoară”. La momenul declarației, Brazilia avea deja 40,000 de cazuri confirmate și un pic sub 3.000 de decese. De asemenea, el a continuat să salute ocazional suporterii fără echipament de protecție, chiar și după ce instanța i-a obligat să poarte mască. 

Brazilia este pe locul doi mondial la numărul de infectări cu noul coronavirus, după Statele Unite, raportând 1.6 milioane de cazuri și peste 65.000 de decese. 

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *