Justitie

Fost avocat al Poporului: „Rămân vreo trei zile fără niciun fel de reglementare. Adică toată lumea face ce vrea, până luni”

Curtea Constituțională probabil că o sa anuleze acest amendament, a spus Gheorghe Iancu.

Deputații au votat, miercuri, în Comisia Juridică, un amendament, prin care starea de alertă să intre în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial și nu după trei zile, ceea ce intră în contradicție cu prevederile Constituției.

„PNL s-a făcut de râs. Eu n-am nicio treabă nici cu PSD, nici cu PNL. Vă spun că s-a făcut de râs.

Încearcă în diferite modalități în cele câteva zile fără reglementare să spună ceva. N-o să se poată, pentru că rămân vreo trei zile fără niciun fel de reglementare…adică toată lumea face ce vrea, până luni”, a spus Gheorghe Iancu.

Întrebat cum poate fi corectat acest lucru, fostul avocat al Poporului a spus că nu se poate face nimic.

Tot ce se adoptă trebuie publicat în Monitorul Oficial, a precizat el.

Starea de alertă, modificată și de deputați: Să intre în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial

Au fost adoptate în Comisia Juridică a Camerei Deputaților mai multe amendamente printre care şi unul depus de deputatul PNL, Florin Roman, care prevede ca legea să intre în vigoare de la publicarea în Monitorul Oficial, nu în 3 zile de la promulgare, aşa cum prevede Constituţia.

„La articolul 64, după alin.(2) se introduce un nou alineat cu cuprinsul: (3) Legea intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, partea I”, se arată în amendamentul deputatului Florin Roman.

Acesta este, practic, în contradicţie cu Constituţia României.

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *