Meteo

BREAKING NEWS: COD GALBEN şi PORTOCALIU de furtuni şi disconfort termic. ANM a emis două alerte meteo

“Interval de valabilitate: 04 iulie, orele 12:00 – 19:00
Fenomene vizate: disconfort termic
În intervalul menţionat, disconfortul termic va fi accentuat în cea mai mare parte a Munteniei, în vestul Dobrogei, local în Oltenia și în sudul Moldovei, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa frecvent în jurul pragul critic de 80 de unități. Se vor înregistra temperaturi maxime de până la 35-36 de grade.”, este prima avertizare primită de la ANM.
“Interval de valabilitate: 04 iulie, ora 10:00 – 05 iulie, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
În intervalul menționat, în nordul și centrul teritoriului, precum și în zonele de deal și de munte, iar local și în regiunile estice și sudice, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40-60 l/mp.”, este avertizarea ce priveşte furtunile.
“Interval de valabilitate: 04 iulie, ora 12:00 – 05 iulie, ora 04:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții;
Local în Moldova, Transilvania, Maramureș și la munte, precum și în nordul și nord-estul Muntenieivor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului (rafale de 70-90 km/h), vijelii și grindină.În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35.40 l/mp și pe arii restrânse 50-70 l/mp.”, mai avertizează ANM.
Citeşte şi: PROGNOZA METEO. Temperaturi caniculare în Bucureşti. Cum va fi vremea în restul ţăriiSursa RomaniaTV.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *