Meteo

Ninsori, viscol şi maşini înzăpezite pe Transalpina. Risc de avalanşe în Munţii Făgăraş şi Masivul Bucegi

Meteorologii avertizează că în următoarele zile zăpada se va topi accelerat în toate masivele pe fondul temperaturilor exclusiv pozitive. Pe pantele înclinate, unde există un strat de zăpadă mai consistent, există riscul declanșării curgerilor și avalanșelor mici de topire.Prognoza vremii în intervalul 16 – 19 decembrie
Vremea va fi frumoasă și caldă pentru această perioadă, cu temperaturi preponderent pozitive. Cerul va fi
mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări temporare.

Risc de avalanşă în Masivul Bucegi Pe fondul temperaturilor ridicate, exclusiv pozitive la toate nivelurile de altitudine, zăpada existentă va continua să se topească. În zonele cu depozite mai mari de zăpadă, pe pantele suficient de înclinate, mai ales la altitudini de peste 2000 m, va exista riscul declanșării avalanșelor și curgerilor de topire, atât spontan, cât și la supraîncărcări.
La peste 1800 m, stratul este format din zăpada căzută în ultimele zile, cu o grosime de circa 5 cm, ușor umezită în partea superioară, depusă peste un strat mai vechi, bine consolidat. În zonele adăpostite (mai ales pe văiugi), există depozite mai mari de zăpadă.
Risc de avalanşă în Munții Făgăraș 
Pe fondul temperaturilor ridicate, exclusiv pozitive la toate nivelurile de altitudine, zăpada existentă va continua să se topească. Pe pantele suficient de înclinate, la peste 1800 m, va exista riscul declanșării avalanșelor și curgerilor de topire, atât spontan, cât și la supraîncărcări.
La peste 1800 m, stratul este format din zăpada căzută la sfârșitul săptămânii, cu o grosime de 20-30 cm, umezită în partea superioară, depusă peste un strat mai vechi, bine consolidat. În zonele adăpostite sunt depozite mai mari de zăpadă.

Ninsori abundente şi viscol au fost înregistrate în weekend în Gorj. Pe Transalpina drumarii au intervenit pentru a curăţa DN 67.Sursa RomaniaTV.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *