Meteo

PROGNOZA VERII. Meteorologii din întreaga lume avertizează asupra unui risc fără precedent

Organizația a îndemnat guvernele lumii să elaboreze planuri concrete pentru a garanta siguranţa oamenilor pe durata valurilor de căldură, protejându-i în acelaşi timp de noul coronavirus.Vara care se apropie în emisfera nordică ar trebui să aducă noi recorduri de căldură, a declarat o purtătoare de cuvânt a OMM, Clare Nullis Kapp, în cadrul unei întâlniri de presă, ce a fost organizată în format virtual la Geneva.
Fenomene meteo extreme în ţară. Grindina a făcut prăpăd în Dâmboviţa. La munte ninge ca în toiul iernii “Trăim în prezent unul dintre cei mai călduroşi ani înregistraţi vreodată”, a adăugat ea.Şi, “pentru mulţi oameni, COVID-19 sporeşte riscurile sanitare asociate căldurii”, a continuat Clare Nullis Kapp, subliniind că pandemia va face mai dificile eforturile de gestionare a episoadelor de caniculă.
De exemplu, răcorirea oamenilor într-un spaţiu public închis cu ajutorul aparatelor de aer condiţionat poate fi o idee bună în caz de caniculă, însă o astfel de acţiune contravine recomandărilor de sănătate publică asociate pandemiei de COVID-19.OMM s-a asociat cu alte organizaţii pentru “a-i alerta pe liderii politici cu scopul de a îi ajuta să gestioneze această miză dublă, căldura şi COVID-19”, a adăugat purtătoarea de cuvânt a Organizaţiei Meteorologice Mondiale.PROGNOZA VERII 2020. Se anunţă cele mai mari temperaturi din istorie
Sursa RomaniaTV.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *