Politic

Cea mai mare umilință pentru Rareș Bogdan. Cariera lui politică s-a încheiat” (SURSE)

„Rareş Bogdan, europarlamentar din România, a câștigat cu brio cel mai recent titlu „Idiotul săptămânii”. Întrucât Covid-19 face ravagii în România, domnul Bogdan a organizat lunea trecută o petrecere într-un restaurant din Cluj-Napoca, un oraș din nord-vestul României, pentru a sărbători ziua de naștere a fiicei sale. Deși petrecerile mari în interior sunt interzise oficial, iar autoritățile cer insistent oamenilor să evite aglomerația, deoarece numărul cazurilor Covid-19 crește din nou în România, Bogdan a reunit peste 100 de persoane, pentru a se distra. Majoritatea au dansat și s-au amestecat în interiorul restaurantului. Libertatea, un ziar românesc, a filmat cheful cu o dronă. Domnul Bogdan a spus unui post de televiziune local că nu are remuşcări pentru ceea ce a făcut”, se arată în MediaPowerMonitor.

Imaginea lui Rareș Bogdan a început să se deterioreze teribil în ultima perioadă, în ciuda eforturilor acestuia de a se apăra în multiplele apariții televizate și a se profila ca un jucător puternic pe scena politică.  Surse din PNL au dezvăluit pentru Antena3.ro că fostul jurnalist a pierdut întreaga susținere în partid și că nici președintele Klaus Iohannis nu-l mai agrează, după ce acesta a criticat Guvernul în nenumărate rânduri, aducând prejudicii de imagine liberalilor.

“Cariera lui politică s-a încheiat”, au spus aceleași surse pentru Antena3.ro. Totuși este greu de crezut că Rareș Bogdan nu va continua pe acest drum și că nu va încerca, prin toate mijloacele, să revină la masa puterii. Dacă PNL va înregistra un scor mic la alegeri, probabil abia atunci ar putea să mai atragă câțiva lideri de partea lui. Totuși, Ludovic Orban a jucat bine și această carte întrucât l-a numit pe europarlamentar strateg al campaniei ce va urma în scurt timp.

Rareș Bogdan este într-un conflict deschis cu actualul premier, căruia în trecut a dorit să-i ia locul, conform acelorași surse. Chiar dacă cei doi, public spun că se înțeleg foarte bine, în realitate, toți liberalii sunt la curent cu situația care există între președinte și prim vicepreședinte.

 Deși inițial declarase că nu dorește să intre în cursa pentru Primăria Capitalei, pentru că a pierdut cam tot terenul câștigat în PNL, acum fostul jurnalist ar fi spus în interiorul partidului că este dispus să-și asume o candidatură în București, aceasta fiind practic cam singura șansă de a reveni în polul puterii.

Ludovic Orban a ieșit public imediat, chiar de mai multe ori, pentru a anunța că Nicușor Dan este candidatul pe care-l va susține PNL și că decizia lui este finală. Așadar lupta pentru putere între liberali continuă, însă premierul pare a fi un jucător mult mai abil decât Rareș Bogdan, care a fost deja pus la zid cu ultimele dezvăluiri, care i-au zdruncinat puternic imaginea.

Chiar dacă el a încercat să arunce săgeți otrăvite către Ludovic Orban și a insistat pe ideea că se situează pe locul 1 la capitolul încredere, după Klaus Iohannis, situația lui în partid nu este una deloc roz, iar în acest moment pare să fi rămas doar el cu el. Dar politica este extrem de schimbătoare, așa că ne putem aștepta la multe răsturnări de situație în viitor.

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *