Politic

Cristoiu, teorie-bombă. Care sunt dedesubturile conflictului din PNL între grupările Ludovic Orban şi Rareş Bogdan

“Potrivit surselor noastre, care ne-au înlesnit publicarea pe cristoiublog.ro a ştirii din Culisele întîlnirii de la Vila Lac, reuniunea liderilor PNL a fost convocată de Klaus Iohannis, în calitate de Staroste al Partidului, pentru a impune un soi de pax cotroceniana în formaţiunea care se pregăteşte deja de două valuri de alegeri. Mai mult ca sigur, dînd curs unei tradiţii de supuşenie în partidele prezidenţiale postdecembriste, ciorovăielile între cele două grupări deja cristalizate din partid – a lui Ludovic Orban şi a lui Rareş Bogdan – vor înceta în spaţiul public.

Asta nu înseamnă că resorturile controverselor vor dispărea ca prin farmec. Unul dintre acestea îl constituie nemulţumirea Grupării Rareş Bogdan faţă de felul în care tratează Ludovic Orban partidul. Fel pe care l-ar defini perfect expresia populară, cu fundul. E limpede şi unui ageamiu că, deşi preşedinte al PNL, Ludovic Orban duce o politică pe cont propriu ca premier, fără a ţine cont de organismele de conducere colectivă ale partidului. Acest adevăr se dezvăluie în politica de cadre la nivel guvernamental.

De la instalarea din noiembrie 2019, ca urmare a unei Operaţii aparţinînd Camarilei generalilor de la Cotroceni, guvernul a fost populat cu frizeri, spălători de vase, cameriste, lenjerese, felceri şi maseori. Realitatea îşi are cauza în politica de mic bacşiş a lui Ludovic Orban. Om de petreceri, Ludovic Orban a împărţit în dreapta şi-n stînga pe vremea cînd era mic promisiuni de promovare cînd va ajunge el mare. Şi acum, băiat gigea, îşi ţine promisiunile.

Dacă adăugăm concentrarea puterii în mîinile unui cerc de consilieri promovaţi exclusiv de către Ludovic Orban, ceva asemănător puterii deţinute în Imperiul Otoman de bărbierul, de bucătarul, de Păzitorul Turbanului, de Cel care îi duce scaunul pentru picioare Măritului Padişah, avem imaginea frustrării majore a liderilor PNL, care se văd excluşi de la deciziile Guvernului odată cu neglijarea partidului de către premier în favoarea funcţionarilor guvernamentali promovaţi de el pe sprînceană.

Desigur, revolta grupării Rareş Bogdan faţă de neglijarea partidului de către Ludovic Orban izvorăşte din lupta pentru putere în partid şi în stat. Atenţia acordată Partidului de premier, consultarea organelor colective de conducere ale partidului înaintea unor decizii semnificative înseamnă a da şi liderilor care n-au funcţii guvernamentale putere în stat.

Continuarea, pe cristoiublog.ro.

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *