Politic

Dragnea continuă atacul la Dăncilă, din puşcărie: “Ce m-a deranjat foarte mult…”

Dragnea a mai spus, la Realitatea Plus, că Viorica Dăncilă a fost cea care a avut iniţiativa unei ordonanţe pentru amnistie şi graţiere, pe vremea când aceasta era prim-ministrul României.

“Ce m-a deranjat foarte mult: doamna Viorica Dăncilă se trezea foarte des vorbind despre faptul că nu mă va grația, una-două nu-l voi grația. Chiar eram foarte nervos și voiam să îi spun: doamna candidat, nu mai vorbi despre faptul că n-o să mă grațiezi, pentru că eu nu o să scriu o cerere de grațiere, pentru că eu sunt aici nevinovat”, a spus fostul şef al PSD, Liviu Dragnea.

Cât despre amnistie și grațire, Dragnea îşi aminteşte că “prima discuție cu doamna Dăncilă am avut-o în februarie 2018 pe Valea Prahovei, eram acolo cu familiile, tocmai se însera, era zăpadă, și mi-a zis: `Domnule președinte, să ieșim afară să vă zic ceva`. Mi-a zis că e hotărâtă să dea amnistie. Am zis bine. Ea a zis că vrea să dea acea ordonanță de amnistie. I-am zis: `Viorica, sunt deciziile tale, dar reține că eu nu-ți cer, nu fac presiuni, deci nu se poate vorbi despre presiune`. Peste câteva luni venea și îmi spunea: `nu mai vreau să dau amnistie`, peste alte câteva luni, venea și spunea: `vreau să dau amnistie`”.

Dăncilă: Au fost presiuni din partea lui Dragnea

În replică, Viorica Dăncilă susţine că a fost presată de fostul lider al social-democraţilor să dea o ordonanţă pentru amnistie şi graţiere, însă a refuzat. “Confirm din nou: au fost presiuni din partea domnului Dragnea pe tema amnistiei şi graţierii. Timp de mai multe luni de zile au venit direct şi indirect sugestii, recomandări, idei, pe care însă le-am respins.

Domnul Dragnea n-a primit bine aceste refuzuri şi-l enerva probabil faptul că nu mă poate manevra. Probabil că domnul Dragnea n-a înţeles un lucru: că eram premierul României, nu sluga lui. Am ţinut să onorez funcţia şi să-mi fac datoria faţă de români”, a explicat Viorica Dăncilă pe pagina sa de Facebook.

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *