Politic

Proiectul umaniștilor care va ajuta atât pensionarii, cât și firmele românești

Aceștia arată că proiectul lor are un dublu rol: „este dedicat, în egală măsură, atât susținerii dezvoltării firmelor românești, prin utilizarea experienței acumulate de profesioniștii pensionați, cât și asigurarea unui trai decent pentru persoanele care, după decizia de pensionare, își doresc și pot desfășura activități compatibile cu propria profesie”.

„Propunerea noastră nu va fi o povară fiscală pentru firmele mici, iar pentru pensionarii angajați nu se datorează contribuții de asigurări sociale”, a precizat deputatul PPU (social-liberal) Grațiela Gavrilescu, unul dintre inițiatorii proiectului.

Propunere legislativă privind angajarea profesioniștilor pensionari

„Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) are ca principale direcții de acțiune dezvoltarea clasei de mijloc, în paralel cu protejarea eficientă a categoriilor sociale vulnerabile. În acest context, propunerea legislativă privind angajarea profesioniștilor pensionari răspunde concret și responsabil priorităților doctrinei umanismului pragmatic, care ne motivează transparent și obiectiv demersurile politice”, se mai arată în scrisoare.

Totodată, argumentul experienței invocat de umaniști nu este unul nou, fiind întâlnit acum și în SUA, acolo unde președintele Donald Trump a semnat un ordin executiv privind angajările în cadrul guvernului federal, care se vor face în primul rând în funcție de experiență și abilități și abia apoi în funcție de studii.

 

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *