Politic

PSD îi răspunde lui Iohannis: ”Am reparat de fiecare dată prostiile și aberațiile făcute de guvernul său”

”Am fost nominalizați de Banca Mondială în rândul celor cu venituri mari. Guvernările PSD au dus veniturile populației la 12.500 de dolari pe cap de locuitor plecând de la 9.500. Am lăsat 5,4 miliarde de euro buffer în trezorerie.

Un raport al Băncii Naționale a României din iunie 2019 nu exista niciun risc macroeconomic în țară. Același raport al Băncii Naționale a României din iunie 2020 arată că există riscuri multiple din punct de vedere macroeconomic. Este rușinos ca după ce am reparat de fiecare dată prostiile și aberațiile făcute de guvernul său, după lipsa totală de transparență și dialog a aceluiași guvern să vii acum și să soliciți colaborare loială. Domnule președinte, ce ar însemna să vă ajungă la promulgare proiectul guvernului PNL privind carantină și izolare? Ați promulga așa ceva?

Astăzi, în Parlament exact de acest lucru ne ocupăm, muncim să corectăm toate încălcările flagrante de drepturi și libertăți propuse de guvernul dumneavoastră. Singurul apel la responsabilitate pe care trebuie să îl facă acum președintele României este față de guvernul Orban. Să nu mai fure, să renunțe la abuzuri și să guverneze pentru români și nu doar pentru propriile interese electorale.

Românii nu au nevoie de raportări triumfaliste ci de soluții concrete. Apreciem deschiderea de acum a președintelui spre dialog, dar este prea puțin și prea târziu”, a declarat joi purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu.

”Din cauza vulnerabilităților sistemice, efortul autorităților române de a gestiona o criză de o asemenea anvergură a fost cu atât mai anevoioasă. În pofida acestor condiții deosebite, instituțiile implicate direct au reușit prin implementarea unor măsuri dure, excepționale, să diminueze efectele negative ale epidemiei COVID-19 acționând rapid, proporțional și eficient.

Acest lucru ar fi fost imposibil fără profesionalismul și dedicarea personalului medical. Datorită modului în care toți actorii implicați și în special cei aflați în prima linie și-au făcut datoria a fost evitată o criză sanitară de proporții și au fost salvate numeroase vieți omenești”.

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *