Bucuresti Revista Presei Social Stiri Ultima Ora!

13 persoane de la Protecţia Copilului Vrancea, testate pozitiv cu COVID-19

“La Centrul ‘Sfânta Maria’ din Goleşti avem opt beneficiari depistaţi pozitiv, dintre care şapte internaţi la Spitalul Municipal Adjud şi unul la secţia de Boli infecţioase a Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Sfântul Pantelimon’ Focşani. 

Numărul total de angajaţi depistaţi pozitiv ar fi de cinci, dar, între timp, o persoană s-a negativizat, având două teste consecutive negative, unul duminică şi unul luni”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea, Adina Lăscan, potrivit agerpres.ro.

Prezenţa virusului SARS-CoV-2 în cadrul centrului rezidenţial a fost descoperită după ce unul dintre beneficiari a ajuns la spital şi a fost testat pentru noul coronavirus.

“În cursul săptămânii trecute, una dintre beneficiare ar fi manifestat o inflamare a ganglionilor. A fost prezentată pentru consult medical la Unitatea de Primiri Urgenţe a SJU Focşani.

Când a ajuns la spital, i s-a făcut şi testul pentru COVID-19, care a ieşit pozitiv”, a precizat Adina Lăscan.

Potrivit acesteia, Centrul Rezidenţial “Sfânta Maria” de la Goleşti a fost complet izolat încă din data de 10 martie, lucrându-se în ture succesive a câte două săptămâni de izolare, iar după încetarea stării de urgenţă, în centru se continuă cu o schemă de lucru prelungită.
 

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *