Bucuresti Revista Presei Social Stiri Ultima Ora!

A fost confirmat primul turist român cu coronavirus în Grecia. Ce măsuri au luat autoritățile elene

Aceasta a sosit în urmă cu două zile în Creta, în stațiunea Anissaras. A fost testată pentru coronavirus, iar testul a ieșit pozitiv. Românca este asimptomatică, însă trebuie să rămână în izolare, într-un hotel, timp de 15 zile, spune Digi 24. 

”Turista a venit alaltăieri în Creta, cu avionul direct acolo, astăzi a venit informația că a fost găsită pozitivă la virus. Problema a fost cu turista că ea a fost declarată la un alt hotel și autoritățile au căutat-o acolo, însă nu fusese niciodată cazată la hotelul respectiv pentru că nu se deschisese. Protocolul a fost ținut cum trebuia, toți turiștii care au venit în legătură cu ea sunt ținuți în carantină în următoarele 15 zile. Este foarte bine că turista româncă nu prezintă simptomele, e în stare foarte bună și asta ne face să credem că totul va decurge cum trebuie și pentru ea și pentru restul turiștilor”, spune un medic din Atena. 

Turiștii sunt izolați într-un hotel, în apropierea zonei unde românca trebuia să aibă vacanța. El a mai spus că autoritățile grecești, din domeniul sanitar, sunt în alertă și cu privire la turiștii din România, din cauza numărului de cazuri, precizând că vor efectua foarte multe controale.

”Dacă vrem ca Grecia să nu devină Turcia sau America, trebuie mare-mare grijă”. ”Turiștii trebuie să înțeleagă că autoritățile din Grecia au protocol bine pus la punct și strict și niciunul nu are cum să-l depășească. Românca turistă va pierde vacanța pentru următoarele 15 zile. Nu avem cum să spunem că nu are simptome și-n 3-4 zile să o lăsăm să-și continue vacanța. Nu! Ea a pierdut vacanța”, a adăugat acesta.

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *