Bucuresti Revista Presei Social Stiri Ultima Ora!

Adrian Streinu Cercel: Am folosit Remdesivir pe cinci pacienți. Se dă numai celor în stare gravă și ventilați mecanic

În momentul de față, nu există medicamente care să facă minuni în adevăratul sens al cuvântului, fiecare are o limită a eficienței, a afirmat Cercel.

Pacienții cu coronavirus pot avea nevoie de o perioadă de recuperare chiar și de două sau trei luni.

“Cei care fac Covid-19 pot să facă și determinări secundare la nivel encefal și să genereze encefalite, care apoi necesită perioade de recuperare de 2-3 luni de zile. Noi suntem într-un context epidemic cât se poate de larg în care toată lumea învață. Știm enorm de multe date, am putut să le coroborăm cu alte infecții virale care aveau un tablou asemănător”.

Medicamentul Remdesivir, folosit doar pentru tratarea pacienților aflați în stare gravă

Profesorul Streinu Cercel a spus că până acum, la Institutul „Matei Balș” din Capitală, au fost tratați cinci pacienți cu medicamentul Remdesivir.

Peste 100 de pacienți din diferse țări ale lumii, tratați cu medicamentul inovativ american, Remdesivir, care aveau forme grave de coronavirus, s-au vindecat. Au fost doar două excepții, două persoane în stare gravă au decedat. În rest, toți pacienții s-au vindecat într-un interval nu mai lung de o săptămână.

Streinu Cercel spune că la Institutul „Matei Balș” medicamentul e folosit doar pentru pacienții care au cazuri severe și necesită ventilație.

“Pe patru pacienți s-a folosit Remdesivir până acum și azi pe al cincilea. Sunt mult mai bine acum. Toate aceste terapii nu sunt spectaculoase, dar dacă obțin o îmbunătățire de 20% de pe o zi pe alta e wow. Această terapie se dă numai la pacienți care sunt ventilați mecanic. Așa e protocolul la noi. Când va veni și protocolul de la OMS, atunci vom avea o administrare mai mare a acestui preparat. Dar în momentul de față, avem pe pacienți care sunt severi și care necesită ventilație. Avem doza completă pentru fiecare pacient în parte”, a mai spus Cercel.

Adrian Streinu Cercel: Am folosit Remdesivir pe cinci pacienți. Se dă numai celor în stare gravă și ventilați mecanic

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *