Stiri Ultima Ora!

Alertă la Moscova – Mari degajări de fum la cel mai mare centru Covid-19. Explozie urmată de incendiu

Iese fum de la spitalul Kommunarka din Moscova, unul din principalele centre pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19 din capitala rusă, a relatat miercuri televiziunea rusă, preluată de Reuters notează Agerpres.

Canalul NTV a transmis că unul dintre complexele medicale a luat foc şi că înainte de incendiu s-a auzit o bubuitură.
Potrivit unei surse citate de Interfax, corpul de clădire care a luat foc era în construcţie şi nu găzduia pacienţi.

Ludovic Orban curăță haina prezidențială: Klaus Iohannis a salvat România! Suntem mândri de președintele nostru

Ministerul pentru situaţii de urgenţă a afirmat că este la curent cu incidentul, dar nu are informaţii privind eventuale victime, a transmis agenţia de presă RIA.

În imaginile difuzate de NTV se puteau vedea maşini de pompieri şi fum ridicându-se deasupra clădirii către cerul nocturn.

Mai multe incidente au avut loc în Rusia în legătură cu funcţionarea defectuoasă a echipamentului destinat pacienţilor cu COVID-19, în ultimele luni. În mai, un incendiu, aparent declanşat de supraîncălzirea unui ventilator, a provocat moartea a cinci pacienţi cu coronavirus într-un spital din Sankt Petersburg, ridicând întrebări cu privire la siguranţa echipamentelor fabricate în Rusia. La sfârşitul lui octombrie, peste 150 de pacienţi au fost evacuaţi dintr-un spital improvizat pentru pacienţii cu COVID-19 în oraşul rus Celiabinsk, din sudul Uralilor, după explozia unui rezervor cu oxigen urmată de un incendiu, care nu a produs victime.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *