Bucuresti Revista Presei Social Stiri Ultima Ora!

Alexandru Rafila: “Probabil că spre sfârșitul lunii aprilie vom avea undeva spre 12 și 14.000 de cazuri noi”

“Nu pot să știu când se va opri starea de urgență, dar probabil că vom aștepta 2-3 săptămâni până vom ajunge la maximul numărului de cazuri noi. E important ca acest număr să nu crească vertiginos, să crească la o valoare care să permită asistența medicală corespunzătoare în această perioadă.

Undeva în luna mai, să se permită reluarea activităților. E absolut necesară, lumea își dorește să revină la o situație cât de cât normală, chiar dacă diferită de ceea ce am trăit înainte. Păstrând această distanțare socială, regulile igienice, cred că putem relua activitatea economică. E imperios necesar să ne gândim la modul în care vom funcționa în perioada următoare”, a spus Rafila la Antena 3.

În momentul de față, potrivit ultimei raportări, au fost înregistrate 331 de decese în România. 6.633 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus) au fost confirmate. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 914 au fost declarate vindecate și externate.

“Probabil că spre sfârșitul lunii aprilie vom avea undeva spre 12 și 14.000 de cazuri noi. Important e ca numărul de cazuri noi să nu crească foarte mult și nu la persoane care au boli cronice grave”, a adăugat Rafila.

Alexandru Rafila: “Probabil că spre sfârșitul lunii aprilie vom avea undeva spre 12 și 14.000 de cazuri noi”

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *