Stiri Ultima Ora!

Autoritățile se apără și spun că nu ‘adaptează’ numărul de cazuri Covid-19

Grupul de Comunicare Strategică transmite că datele privind situația cazurilor Covid-19 din țara noastră sunt agregate la nivel național și nu pot fi „adaptate”.

“Datele comunicate sunt agregate la nivel național și explicate pe acest grup de când a fost constituit, ori de câte ori au fost întrebări. Ele nu pot fi „adaptate” în funcție de opinii precum cele din materialul postat de dv. și nici nu pot fi „ajustate” pentru a se potrivi unei reguli statistice referitoare la serii de date (folosite în alte domenii, nu în cel al pandemiei).

Punctual: Cazurile nealocate pe județe se află într-o dinamică determinată de faptul că la nivel de DSP sunt realizate anchetele epidemiologice asupra cazurilor noi. De la o zi la alta sunt procesate aceste cazuri la nivelul DSP și sunt alocate, în vreme ce alte cazuri sunt nou pozitivate și introduse automat în platforma electronică de centrele de testare.

Ceea ce raportăm în fiecare zi nu sunt statistici, ci situații agregate și centralizate la nivel național. Ele nu pot fi „potrivite” de cineva într-o matrice, ci rezultă din testele efectuate, pe diagnostic sau la cerere, rezultă din constatarea deceselor, ori a altor elemente care sunt cuprinse în comunicările zilnice”, au declarat reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

Citește și: Cifrele privind Covid-19 sunt ‘coafate’ din pix: explicațiile specialiștilor .

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *