Stiri Ultima Ora!

BREAKING BNR a anunțat cât va fi rata de politică monetară în România

Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României (BNR) a decis, în ședința de joi, menținerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,50% pe an.

CA al BNR a decis joi menținerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,50 la sută pe an, stabilită la începutul lunii august. Atunci, BNR a decis reducerea ratei de politică monetară de la 1,75% la 1,50%, conform Mediafax.

Citește și: DSU a LUAT FOC după atacurile lui Băsescu la adresa lui Arafat: Fostul președinte DEZINFORMEAZĂ și prezintă fake news

De asemenea, Consiliul de Administrație al BNR a mai hotărât joi menținerea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1,00 la sută pe an și a ratei dobânzii aferente facilității de creditare (Lombard) la 2,00 la sută pe an.

Conform unui comunicat al BNR, în ședința de joi s-a decis reducerea ratei rezervei minime obligatorii pentru pasivele în valută ale instituțiilor de credit la nivelul de 5 la sută de la 6 la sută începând cu perioada de aplicare 24 noiembrie -23 decembrie 2020 și menținerea ratei rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei la nivelul de 8 la sută.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *