Bucuresti Revista Presei Social Stiri Ultima Ora!

Cât de mortal este, de fapt, coronavirusul. Descoperirea care schimbă tot!

O estimare fermă ar putea ajuta guvernele să estimeze numărul deceselor în cazul în care virusul ar scăpa de sub control.

Întrebarea devine mai complexă în condițiile în care, luna trecută, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au lansat date care sugerează că, la fiecare caz raportat în Statele Unite, au existat în medie alte 10 cazuri care nu au fost înregistrate, fiind asimptomatice sau prezentând simptome ușoare.

Așadar, cu cât numărul asimptomaticilor este mai mare, cu atât rata de mortalitate scade, scrie nytimes.com.

Joi, după o întâlnire de două zile a Organizației Mondiale a Sănătății cu 1.300 de oameni de știință din întreaga lume, Dr. Soumya Swaminathan, a declarat că, pentru moment, riscul de mortalitate este mai mic de 1 la sută.

Experții sunt de părere că numărul îmbolnăvirilor va crește în toamnă, deoarece vremea rece îi va obliga pe oameni să stea mai mult în interior, unde sunt mai predispuși să se infecteze reciproc. Aceștia trag un semnal de alarmă cu privire la respectarea măsurilor de protecție împotriva coronavirusului, care trebuie respectate cu conștiinciozitate pentru ca virusul să ajungă, la un moment dat, să dispară.

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *