Bucuresti Revista Presei Social Stiri Ultima Ora!

Cât de riscant este să zbori pe timpul pandemiei de coronavirus. Lucrurile esențiale pe care trebuie să le știi înainte de îmbarcare

Călătoriile cu avionul însemnă ore întregi petrecute în aeroport, statul la cozi de securitate și folosirea unor scaune foarte apropiate. Toate aceste lucruri te împing către un contact foarte apropiat cu alte persoane, lucru care ar trebui evitat pe perioada pandemiei. Pe măsură ce industria aeriană își revine, avioanele devin din ce în ce mai aglomerate, ceea ce însemnă că distanțarea socială este din ce în ce mai greu de respectat, scrie AP News.  

Partea bună este că odată ce ai ajuns în avion, virușii și germenii nu se răspândesc atât de repede precum ai crede, datorită modului de circulație a aerului, spune Centru de Control și Prevenție din Statele Unite. Companiile aeriene dezinfectează riguros suprafețe atinse în mod constant de pasageri, deci riscul de a te infecta este cu mult redus. 

Unele companii aeriene, precum Delta și Southwest blocheză scaunul din mijloc sau limitează capacitatea, pentru a preveni o posibilă transmitere. Chiar și în aceste cazuri însă, distanțarea socială recomandată este imposibil de păstrat, motiv pentru care pasagerii trebuie să respecte câteva reguli simple. 

Este esențial ca toți pasagerii să poarte măști de protecție, iar la zborurile lungi aceasta trebuie schimbată la 4 ore. Gelul dezinfectant nu trebuie să lipsească și ar trebui utilizat de ficare dată după ce atingi o suprafață din avion. 

Mare atenție înainte de călătorie! Unele companii vor întreba pasagerii de posibile smptome de coronavirus și dacă au fost în contact cu o persoană testată pozitiv în ultimele două săptămâni. 

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *