Stiri Ultima Ora!

CIFRELE care îngrozesc Spania: S-a depăsit pragul de 40.000 de decese de COVID-19

Spania a depăşit miercuri pragul de 40.000 de decese legate de COVID-19 înregistrate oficial de la începutul epidemiei, potrivit cifrelor oficiale furnizate de Ministerul Sănătăţii, relatează AFP, potrivit AGERPRES.

Ţara a înregistrat miercuri 311 noi decese, atingând un total de 40.105 de morţi de la începutul pandemiei, alăturându-se statelor europene cele mai îndoliate. Franţa a atins acest prag de 40.000 de morţi în urmă cu mai puţin de o săptămână, iar Regatul Unit l-a atins miercuri pe cel de 50.000 de morţi.

Cu o zi în urmă, Spania a atins recordul de decese în 24 de ore de după venirea celui de al doilea val de coronavirus, cu peste 400 de noi decese.

Citește și: Supermarketurile profită! Prețurile au explodat după închiderea piețelor

Totuşi, autorităţile estimează că epidemia a intrat într-o fază de “stabilizare netă”.

“Sunt mai multe zile de când incidenţa cumulată pe 14 zile s-a stabilizat” în jurul a 525 de cazuri la 100.000 de locuitori, a explicat marţi Fernando Simon, directorul centrului de urgenţă sanitară al Ministerului Sănătăţii.

Este vorba despre o tendinţă observată de la începutul lui noiembrie, după ce a trecut “vârful de transmisie” de la sfârşitul lui octombrie, “efect” al restricţiilor introduse în Spania, potrivit lui.

Pe 25 octombrie, guvernul a declarat stare de urgenţă sanitară, care implică o interdicţie de circulaţie aproape în întreaga ţară şi autorizează autorităţile regionale competente în materie de sănătate să ia măsuri anti-COVID.

Mai multe regiuni şi-au închis teritoriul sau au dispus închiderea barurilor şi restaurantelor, iar unele fac presiuni pentru a urma exemplul altor ţări europene care au decretat izolarea la domiciliu.

Citește și: Gabriela Firea: Un Grup de Comunicare Strategică ce nu a făcut altceva decât să dezinformeze populaţia

Ministrul sănătăţii, Salvador Illa, a exclus această eventualitate pentru moment, estimând că trebuie mai întâi să vadă rezultatele măsurilor luate până în prezent.

Cu peste 1,4 milioane de cazuri înregistrate oficial, Spania este una dintre ţările europene cu cel mai mare număr de infectări.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *