Bucuresti Revista Presei Social Stiri Ultima Ora!

COVID-19, pandemie sau armă biologică? Ce spune academicianul Victor Voicu

“Noi ne aflăm în situația în care învățăm din mers. Această pandemie care a îngenuncheat lumea și care nu se aseamănă cu nimic. Pandemia actuală e dramatică și umilitoare pentru civilizația secolului nostru. Personal, mă simt cumva umilit pentru că ei deja trebuiau să identifice posibilitatea de a face un vaccin. Au ars etape inutil, le-au consumat degeaba.

În esență se vorbește despre faptul că originea de la liliac e clară, SARS-CoV1 de asemenea. Asemnănarea dintre SARS-CoV1 și SARS-CoV2 e foarte mare, deci sunt coronavirusuri toate, cu patolonii similare într-o anumită limită. Se vorbește despre faptul că știm originea naturală, liliacul, dar în mod ciudat nu știm ce s-a întâmplat, cum s-a făcut saltul la om. Faptul că nu se făcea saltul la om e evident că necesita o mutație, o schimbare. Schimbarea se poate face printr-o gazdă intermediară, un animal, deci cale naturală, sau cale indusă, în laborator, prin pasaje repertate, transfer genetic.

Virusul pătrunde pe la nivelul nasului, asta e prima cale. Se mai poate și pe cale orală. Ca să ajungă în celula pulmonară, el trebuie să se lege și să penetreze în celulă”, a declarat medicul Victor Voicu la Antena 3.

COVID-19, pandemie sau armă biologică? Ce spune academicianul Victor Voicu

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *