Stiri Ultima Ora!

CULMEA pandemiei: un CELEBRU producător de medicamente pe plan mondial anunță PIERDERI financiare

Producătorul de medicamente Zentiva a raportat în primele nouă luni un profit net de 53,48 milioane lei, în scădere cu aproape 10% faţă de perioada similară a anului anterior, de 59,22 milioane lei.

De asemenea, cifra de afaceri a scăzut la sfârşitul lunii septembrie cu 1% la 400,74 milioane lei, de la 405,31 milioane lei în perioada ianuarie-septembrie 2019, conform News.ro.

Citește și: ALERTĂ alimentară emisă de ANSVA: produse periculoase RETRASE URGENT de la vânzare

“Zentiva a avut o cifra de afaceri de 401 milioane lei pe primele nouă luni ale anului, cu 1% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului 2019. Profitul operaţional pe primele nouă luni a fost de 57,5 milioane lei, în scădere faţă de perioada anterioară cu 9,6%, în principal pe fondul impactului nefavorabil al Covid’19 asupra portofoliului de produse vândute în segmentul de Spitale, cauzat de limitarea numărului de pacienţi trataţi în acestă perioadă de pandemie”, arată raportul companiei.

Zentiva are o capitalizare de 2,06 miliarde lei şi este deţinută de Zentiva Group din Cehia.

Sicomed Bucureşti a fost înfiinţată în 1962 ca Intreprinderea de Medicamente Bucureşti. Începând cu data de 24 ianuarie 2006, societatea şi-a schimbat denumirea din Sicomed SA în Zentiva. În martie 2009 Sanofi Aventis a achiziţionat 97% din acţiunile Zentiva NV, compania mamă.

La sfârşitul lunii octombrie 2016, Grupul Sanofi a anunţat, după o analiză a tuturor opţiunilor disponibile, iniţierea procesului de separare a diviziei sale de medicamente generice din Europa. Zentiva SA a fost inclusă începând cu această dată în acest proces de separare, proces care a fost finalizat la 30 septembrie 2018, când Advent International NV a achiziţionat divizia de medicamente generice din Europa a Grupului Sanofi.

Grupull european Zentiva este unul dintre cei mai importanţi producători de medicamente generice din Europa. Are o echipă de peste 4.700 de angajaţi şi o reţea de locaţii de producţie, inclusiv fabricile de top din Praga, Bucureşti şi Ankleshwar. Fabrica din România functionează neîntrerupt din 1962, de la fondarea sa. În prezent, Zentiva România este cel mai mare producător de generice cu prescripţie de pe plan local, în volume vândute.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *