Bucuresti Revista Presei Social Stiri Ultima Ora!

Cum afectează coronavirusul creierul. Descoperirile sunt îngrijorătoare pentru specialiști

Potrivit unei poblicații din Japonia, din ce în ce mai mulți pacienți infectați cu coronavirus sosesc la spital cu simptome noi. Pe lângă febră, tuse și probleme ale respirației, pacienții suferă o dezorientare puternică, până în punctul în care nu au idee unde se află sau ce an este.

În afară de aceste simptome, pacienții prezintă agitație permanentă, lipsa orientării, atacuri cerebrale sau convulsii. 

Până acum, aceste simtome au fost asociate valorilor extrem de mici de oxigen din sânge, însă în cazul multor pacienți aceste simptome sunt invers proporționale cu evoluția stării plămânilor.

Jennifer Frontera, un neurolog de la spitalul NYU Langone Brooklin care s-a confruntat cu astfel de cazuri, spune că aceste simptome sunt îngrijorătoare cu privire la impactul pe care coronavirusul îl are asupra creierului și al sistemului nervos.

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, invitată in emisiunea Andreei Sava, a declarat că și dumneaei o observat astfel de simtpome la pacienții internați în spital.

”Am să vă dau o explicație patologică la ”prima mână”. Acel piciorul care reprezintă receptorul comun cu HIV-ul are capacitatea să se fixeze pe anumiție receptori. Acești receptori nu există numai la nivelul aparatului respirator. Probabil că este vorba de vreo afinitate a acestui virus inclusiv pentru celule de la nivelul sistemului nervos central și în felul acesta se explică toată această agitație psiho-motorie și manifestările de confuzie”, a explicat Carmen Dorobăț.

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *