Bucuresti Revista Presei Social Stiri Ultima Ora!

Cum să ne dăm seama dacă am avut coronavirus

Simptomele variază foarte mult de la o persoană la alta, însă iată cum trebuie să vă comportaţi în cazul în care semnalaţi că aţi putea fi deja afectat.

-În acest moment, nu avem niciun test care să ne confirme asta. Dezvoltăm teste de anticorpi pentru a verifica existenţa unei infecţii anterioare, dar nu sunt încă gata pentru utilizare clinică. Deocamdată, singura modalitate de a şti cu siguranţă este testul pozitiv făcut la momentul în care pacientul este încă infectat.

-Coronavirusul are un spectru larg de simptome. Există persoane care sunt complet asimptomatice şi habar nu au că sunt purtătoare de virus, persoane cu simptome foarte uşoare, asemănătoare răcelii – congestie şi secreţii nazale, dureri în gât, dar şi persoane cu mai multe simptome asemănătoare gripei – febră mare, dureri musculare, respiraţie îngreunată şi tuse. Mai sunt, de asemenea, persoanele cu alte boli grave, care ajung la spital cu insuficienţă respiratorie şi care necesită îngrijiri la terapie intensivă. (Nota editorului: rapoartele recente sugerează că pierderea mirosului şi a gustului sunt, de asemenea, semne ale infecţiei cu Covid-19.)

Continuarea pe adevarul.ro.
 

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *