Bucuresti Revista Presei Social Stiri Ultima Ora!

De ce Italia are mai mulţi morţi de coronavirus decât China. Ce arată analiza făcută de Ministerul Sănătăţii

Astfel, oamenii în vârstă şi cei cu boli cronice care au fost feriţi de moarte din cauza gripei sezoniere de la începutul lui noiembrie 2019 şi până în ianuarie 2020 au devenit mai apoi ţinte uşoare pentru noul coronavirus în februarie şi martie, potrivit mediafax.ro.

Mai puţine decese din cauza gripei sezoniere „au dus la o creştere a celor mai vulnerabili”, potrivit raportului, care a analizat cifre din 19 oraşe din Italia. Acei italieni au fost expuşi la Covid-19 începând cu sfârşitul lui februarie, iar acest lucru ar fi putut accentua impactul epidemiei în rândul vârstnicilor.

În oraşele din nordul ţării, cele care au fost cel mai mult afectate de răspândirea noului virus şi au înregistrat 12.000 de morţi, mortalitatea din cauza gripei sezoniere în rândul oamenilor cu vârsta peste 65 de ani a fost cu 6% mai puţin decât în anii precedenţi. În oraşele din centrul şi sudul Italiei, decesele au fost chiar cu 3% mai puţine decât în alţi ani.

Sezonul acesta de gripă a fost mai puţin periculos în Italia din cauza temperaturilor moderate înregistrate în această iarnă, a mai scris Ministerul Sănătăţii în raport.

Înţelegând severitatea epidemiilor de gripă anterioare din Italia ar putea explica de ce rata mortalităţii din cauza Covid-19 a acestei ţări este mult mai ridicată decât în alte ţări precum China, în special în rândul celor mai bătrâni. 
 

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *