Stiri Ultima Ora!

Detalii de ultimă oră – Care este starea supraviețuitorilor incendiului de la Piatra Neamț

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ, a declarat că trei din cei şase pacienţi transferaţi de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ la spitalul mobil de la Leţcani sunt în stare gravă, notează News.ro.

„Cei şase pacienţi aduşi în cursul nopţii la spitalul de la Leţcani sunt în terapie intensivă, sunt pacienţi gravi. Trei dintre ei sunt în stare mai gravă. Din fericire, aceşti pacienţi nu au leziuni în urma unor arsuri. Avem tot ce ne trebuie pentru a asigura medical tratamentul infecţiei cu SARS-Cov-2. Vom căuta să găsim evoluţia cea mai bună”, a declarat duminică medicul Carmen Dorobăţ.

Citește și: ALERTĂ alimentară emisă de ANSVA: produse periculoase RETRASE URGENT de la vânzare

Ea a precizat că asistenţa medicală la spitalul mobil este asigurată de către angajaţi ai Spitalului de Boli Infecţioasde Iaşi, care au fost chemaţi de acasă.

„Ne mobilizăm în ceea ce priveşte posibilitatea detaşării de personal, pentru că în noaptea ce a trecut şi azi (duminică – n.r.) am asigurat asistenţa medicală cu personal de la Spitalul de Boli Infecţioase chemat de acasă”, a afirmat Dorobăţ.

Zece pacienţi au murit în urma unui incendiu care a izbucnit sâmbătă la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Alte şapte persoane, inclusiv medicul Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii, au fost rănite.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *