Stiri Ultima Ora!

Donald Trump face un mare pas în spate. Renunță la plângerea care ar fi putut răsturna rezultatul alegerilor

Echipa de campanie a lui Donald Trump şi-a retras unul dintre cele mai importante recursuri în justiţie, în Pennsylvania, însă continuă să conteste numărarea buletinelor de vot în anumite comitate din acest stat, relatează The Huffington Post. Demersul vine după ce săptămâna trecută echipa lui Trump a renunţat la acţiunea judiciară de contestare a rezultatelor din statul Arizona.

Citește și: CTP, reacție la scrisoarea virală a lui Mircea Dinescu: Am obosit de atâta urâciune și mizerie umană

Echipa de campanie a lui Trump cerea, în Pennsylvania, să se anuleze numărarea a aproximativ 682.479 de voturi – prin corespondenţă sau exprimate în avans. Echipa argumenta, între altele, că aceste voturi ar fi trebuit să fie anulate din cauză că nu au fost înregistrate în prezenţa unui observator, şi anume la Pittsburgh şi la Philadelphia. Echipa lui Trump a retras acest punct din plângere.

Însă plângerea rămâne în curs de soluţionare în privinţa altui argument – potrivit căruia comitate majoritar democrate ar fi permis în mod ilegal unor alegători să efectueze ”corectări” în urma unor ”erori” în buletinul pe care l-au trimis prin corespondenţă. Este vorba despre ”erori” precum absenţa semnăturii sau trimiterea plicului nesigilat, ceea ce ar antrena anularea votului respectiv, potrivit echipei lui Trump. Numărul de voturi vizat de această parte a plângerii este însă cu mult mai mic şi nu ar urma să schimbe rezultatul alegerilor.

Cu toate acestea, echipa de campanie a lui Trump susţine că în comitatetle majoritar republicane nu s-a procedat la asemenea ”corecţii”.

Autorităţile locale şi Partidul Democrat se apără susţinând că nicio lege nu le împiedică să ajute alegătorii să-şi corecteze erorile de pe buletinul de vot – în cazul în care este vorba despre un neajuns tehnic.

Însă echipa de campanie a lui Trump insistă şi încearcă să încetinească cu orice preţ validarea rezultatului alegerilor în Pennsylvania, unde Joe Biden a fost prezentat ca învingător de către presă.

În weekend, preşedintele american în exerciţiu a lăst impresia că recunoaşte – pentru prima oară, într-un tweet – o victorie a lui Joe Biden, după care a dat înapoi şi a dat asigurări, din nou, că el a obţinut o victorie în alegerile prezidenţiale şi că scrutinul a fost ”fraudat”.

Însă în lipsa oricăror probe care să acrediteze teza unor fraude electorale masive, majoritatea recursurilor sale a fost respinse în justiţie.

Mai multe autorităţi electorale locale şi naţionale, inclusiv Agenţia pentru Securitate Cibernetică şi Securitatea Infrastructurilor (CISA), l-au contrazis în mod direct pe Trump în privinţa acuzaţiilor de fraudă.

”Alegerile de la 3 noiembrie au fost cele mai sigure din istoria Statelor Unite”, au anunţat aceste autorităţi electorale într-un comunicat comun.

”Nu există nicio probă care să arate că vreun sistem de vot a şters, pierdut sau modificat buletine de vot sau că a fost piratat în vreun fel”, respingeau ele acuzaţii ale lui Trump cu privire la sistemul de vot Dominion.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *