Stiri Ultima Ora!

După uciderea generalului iranian, SUA au mai făcut o victimă celebră, în ultimul raid aerian

Un comandant taliban, membru al unei facţiuni disidente, a fost ucis miercuri în cursul unui raid aerian american în provincia afgană Herat, din estul ţării, au informat joi surse oficiale afgane şi din cadrul NATO, citate de AFP.

‘Pot confirma că comandantul taliban mollah Nangyalay, provenit dintr-o facţiune disidentă, a fost ucis împreună cu mai mulţi alţi combatanţi într-o operaţiune a forţelor străine în districtul Shindand al provinciei Herat’, miercuri, în jurul orei 16.00, a declarat Jailani Farhad, informează agerpres.ro.

Citește și: Probleme mari pentru unul dintre liderii #Rezist: ‘Este un atentat la viața mea’

Atacul împotriva mollahului Nangyalay a fost executat cu o ‘lovitură de dronă americană’, a declarat pentru AFP, sub rezerva anonimatului, o sursă de rang înalt din poliţia provinciei.

O sursă militară americană la Kabul a confirmat participarea forţelor SUA la această operaţiune, întreprinsă într-un district apropiat de frontiera cu Iran. ‘Forţele noastre au lansat o lovitură aeriană defensivă în sprijinul forţelor afgane’, a indicat un purtător de cuvânt al misiunii NATO în Afganistan, Resolute Support.

Citește și: Blue Air lansează noi rute! Care sunt destinațiile și tarifele

Mollahul Nangyalay s-a separat de aripa principală a talibanilor în urmă cu câţiva ani pentru a se integra într-o facţiune disidentă după moartea în 2013 a mollahului Omar, primul şef şi figură emblematică a mişcării.

Facţiunea lui Nangyalay a luptat o vreme cu aripa principală talibană. Aceasta negociază de un an cu Statele Unite o retragere a trupelor americane din Afganistan în schimbul unor garanţii de securitate, o reducere a violenţei şi deschiderea de negocieri interafgane.

Citește și: Declarația care zguduie cazul Caracal: ‘Mai erau și alte fete. Se ocupă cu traficul de persoane’ .

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *