Bucuresti Revista Presei Social Stiri Ultima Ora!

Europarlamentar român, semnal de alarmă asupra măștilor de protecție neconforme: Nu au repere necesare

Acesta  propune crearea unei etichete unice care să identifice măştile de calitate, dar şi impunerea, la nivel european, a unor reguli pentru comercianţii de măşti.

“În ultimele luni, au existat repetate semnale, la nivelul Uniunii Europene, despre pătrunderea pe piaţă a unor măşti care nu corespund standardelor europene sau nu oferă protecţia necesară. În plus, pe piaţă se află o multitudine de măşti care promit protecţie, însă consumatorii nu pot evalua cât de eficiente sunt acestea, fiindcă nu au reperele necesare. Adesea cetăţenii care doresc să respecte regulile nu ştiu sigur dacă produsele achiziţionate chiar sunt sigure şi eficace”, a declarat Negrescu.

De asemenea, social-democratuș propune crearea unei campanii de informare care să le explice oamenilor criteriile pe baza cărora trebuie să aleagă un anumit tip de mască.

Acesta consideră necesară adoptarea, la nivel european, a unor reguli pentru comercianţi, astfel încât măştile aflate pe piaţă să fie conforme, eficiente şi corect promovate. 

“Autorităţile naţionale sunt prinse pe picior greşit sau reacţionează lent, iar oamenii pot rămâne descoperiţi, păgubiţi sau dezamăgiţi, într-o perioadă de maximă dificultate. Forurile europene trebuie să intervină pentru a le oferi cetăţenilor orientarea necesară”, susţine eurodeputatul român în interpelarea adresată Comisiei Europene.

klaus iohannis anunt dupa cresterea infectatilor cu covid psd tergiverseaza carantinarea are Actualitate

14 Iul, 14:05

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *