Stiri Ultima Ora!

Franţa a expulzat, începând din iunie, 48 de străini suspectaţi de radicalizare, anunţă Guvernul

În total 48 de străini aflaţi într-o situaţie în neregulă şi suspectaţi de radicalizare au fost expulzaţi din Franţa, începând de la 1 iulie, a anunţat ministrul francez de Interne Gérald Darmanin vineri, la postul de radio franceinfo, relatează AFP, potrivit news.ro.

El anunţa la jumătatea lui octombrie că Franţa vrea să expulzeze de pe teritoriul său 231 de străini aflaţi în neregulă şi urmăriţi din cauza unei radicalizări.

Citește și: Solicitare către MApN! Se cere degradarea generalului Gabriel Oprea și retragerea decorațiilor acordate .

În afară de cele 48 de expulzări, ”jumătate dintre aceste 231 de persoane se află în prezent în incapacitatea de a afe rău”, a declarat ministrul.

Aproximativ 50 dintre aceste persoane se află în centre de retenţie administrativă, în aşteptarea expulzării, iar alte 43 sunt plasate în arest la domiciliu, potrivit anturajului ministrului.

”Pe teritoriul francez există în continuare peste 100 de străini într-o situaţie în neregulă pe care îi suspectăm de radicalizare”, a precizat Darmanin.

Ministrul a anunţat că speră ca vizitele sale în Maroc, Tunisia, Algeria sau Rusia – ţările cele maireprezentate în rândul străinilor radicalizaţi aflaţi în neregulă în Franţa – ”vor accelera aceste expulzări”.

Citește și: Situație dificilă pentru fostul deputat PSD Cristian Rizea: Igor Dodon i-a respins cerere de azil politic

Aceste vizite, în cursul cărora ministrul le-a prezentat autorităţilor respective o listă cu persoane care urmează să fie expulazate, au ”dat deja un anumit număr de rezultate”, a declarat el.

În total, ”peste 450” de străini aflaţi în neregulă, înscrişi într-un fişier de semnalare în vederea prevenirii radicalizării cu caracter terorist (FSPRT), au fost expulzaţi din Franţa de la începutul mandatului de cinci al preşedintelui Emmanuel macron, a precizat Darmanin.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *