Bucuresti Revista Presei Social Stiri Ultima Ora!

Încă o complicație gravă a COVID-19 a fost raportată. Care este organul afectat

”Pe măsură ce numărul de pacienți infectați cu coronavirus crește, medicii ar trebui să fie atenți și la starea psihică modificată a acestora”, se arată într-un raport publicat săptămâna trecută în Radiology. 

”Acest lucru este valabil pentru toți pacienții infectați cu COVID-19 care prezintă o stare alterată a conștienței. O astfel de complicație este la fel de gravă ca sindromul respirator acut sever”, a declarat Elissa Fory, neurologul de la Henry Ford ce a făcut parte din echipa de experți medicali care au pus diagnosticul de  encefalopatie hemoragică necrozantă.

Pacienta de 58 de ani a prezentat timp de 3 zile simptome specifice coronavirusului, ca febră, tuse și dureri musculare. Însă aceasta a fost transportată de urgență la spital după ce starea ei de sănătate s-a deteriorat rapid, prezentând semne de letargie, confuzie și dezorientare. 

Ajunsă la spital, femeia a fost testată pentru gripă, test ce a ieșit negativ, însă un test rapid pentru COVID-19 a ieșit pozitiv. Ulterior a fost diagnosticată cu encefalopatie necrozantă hemoragică acută.

”Echipa a suspectat encefalopatia de la bun început, însă, un CT și un RMN au confirmat diagnosticul”, a declarat Fory.

Encefalopatia hemoragică necrozantă este o complicație rară a infecțiilor virale, însă, până în acest moment, nu a mai fost raportată ca fiind asociată noului COVID-19, scrie medscape.com.

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *