Stiri Ultima Ora!

Închisoare pe viaţă a fost introdusă în Columbia pentru viol şi uciderea unui minor

Preşedintele columbian Ivan Duque a promulgat miercuri o reformă constituţională care prevede închisoarea pe viaţă pentru cei vinovaţi de viol şi uciderea copiilor şi adolescenţilor cu vârsta sub 18 ani, relatează AFP, potrivit Agerpres.

”Astăzi, Columbia spune nu acestor bandiţi care doresc să atace tandreţea, inocenţa, esenţa copiilor noştri”, a declarat şeful statului de la palatul prezidenţial din Bogota.

Citește și: Vestea mult așteptată! Când ar putea fi gata primul vaccin împotriva COVID-19

Aproape doi minori sunt ucişi în fiecare zi în Columbia. Potrivit departamentului de medicină legală, peste 22.000 de copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani au fost victime ale infracţiunilor sexuale, iar 708 au murit din cauza violenţelor în 2019.

În perioada ianuarie-mai a acestui an, 6.479 de minori au fost victime presupuse ale unor agresiuni sexuale, potrivit aceleiaşi surse.

Noua lege, aprobată de parlament, modifică articolul 34 din Constituţie care interzicea ”pedepsele cu exilul, închisoarea pe viaţă şi confiscarea”. Până în prezent, pedeapsa maximă în Columbia era de 60 de ani de închisoare.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *