Stiri Ultima Ora!

Iranul aşteaptă al treilea val de coronavirus

Numărul de decese după infectarea cu coronavirus în Iran a depăşit 25.000, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii de la Teheran. Conform datelor preluate de dpa, în ultimele 30 de zile s-au înregistrat 80.000 de cazuri noi şi 5000 de morţi; totalurile au ajuns astfel la 436.319 cazuri, dintre care 25.015 mortale.

Purtătoarea de cuvânt a ministerului, Sima Lari, a declarat televiziunii de stat iraniene că este doar o chestiune de timp până când Iranul va fi afectat de ‘al treilea val’ al epidemiei, care – potrivit experţilor – ar putea fi mai grav decât primele două, cu momente în care va fi depăşită capacitatea sistemului sanitar.

În marile oraşe, în special în capitala Teheran, cu 13 milioane de locuitori, situaţia este critică.

Preşedintele iranian Hassan Rouhani apreciase deja că pandemia este o problemă de durată, iar interdicţiile de circulaţie nu sunt ideale. El şi-a schimbat însă atitudinea după ce numărul de cazuri a început din nou să crească.

‘Dacă va fi un nou val de infecţii, vom fi obligaţi să reintroducem unele restricţii’, a scris şeful statului pe site-ul său oficial de internet.

Ministerul Sănătăţii din Iran a anunţat marţi 3.712 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 ore, cel mai mare număr zilnic înregistrat după luna februarie, numărul total de infectări cu COVID-19 ajungând astfel la 429.193 la nivel naţional, relatează Reuters.

Pe 19 februarie, guvernul iranian a anunţat public primele două cazuri din ţară – şi decese – de COVID-19.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătăţii, Sima Sadat Lari, a declarat pentru televiziunea de stat: “Constatăm o creştere a cazurilor confirmate şi a spitalizărilor zilnice în majoritatea provinciilor noastre”. “Rata respectării protocoalelor de sănătate şi a purtării măştilor este în scădere” în ţară, a deplâns ea.

Luni, liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, şi-a îndemnat compatrioţii să respecte normele de igienă recomandate de autorităţi şi a acuzat cetăţenii iranieni că nu iau în serios ameninţarea noului coronavirus.

Sursa Stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *