Bucuresti Revista Presei Social Stiri Ultima Ora!

Jumătate din funcționarii unei primării din Mureș, izolați după contact cu o persoană cu noul COVID-19

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Mureș transmis, miercuri, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Mureș a stabilit un plan de acțiune care presupune înăsprirea măsurilor de limitarea a răspândirii infecției cu COVID-19 în zonă.

„Nouă angajați ai Primăriei Crăciunești au intrat, marți, în autoizolare la domiciliu, după ce au luat contact cu o persoană depistată pozitiv la testul de determinare a infecției cu Coronavirus. În acest moment, cei 8 angajați rămași în activitate reușesc să asigure funcționarea instituției în regim adaptat condițiilor date. Având în vedere situația din localitate, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Mureș a stabilit, miercuri, un plan de acțiune care presupune înăsprirea măsurilor de limitarea a răspândirii infecției cu COVID-19 în zonă, prin creșterea numărului de efective de forțe de ordine prezente în perimetrul afectat”, se arată în comunicat.

De asemenea, DSP Mureș va monitoriza situația epidemiologică din zonă, urmând să informeze autoritățile județene în eventualitatea apariției unor noi situații de urgență în localitate, care impun măsuri rapide.

DSP Mureș a confirmat că în două sate ale comunei Crăciunești, și anume Crăciunești și Budiu Mic, există o creștere a numărului de persoane pozitive COVID-19 și a celor autoizolați la domiciliu.

„O anchetă epidemiologică DSP Mureș este în curs”, au subliniat reprezentanții Prefecturii Mureș.
 

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *