Bucuresti Revista Presei Social Stiri Ultima Ora!

Klaus Iohannis, anunț-bombă. Noile măsuri pentru toți românii!

”Pandemia COVID-19 a generat o criză la nivel mondial care a reclamat din partea tuturor statelor acțiunii rapide, adaptabilitate și soluții inedite. Ne aflăm astăzi la aproape jumătate de an de la momentul în care pe 30 ianuarie Organizația Mondială a sSănătății recunoștea riscurile majore reprezentate de epidemia cu noul coronavirus declarând o situație de urgență pentru sănătatea internațională motivată de faptul că SARS-COV-2 nu putea fi comparat cu niciun virus anterior, fiind total atipic”, a spus Iohannis.

”A pus la încercare sistemele de sănătate, de protecție socială precum și cele economice de pe întregul mapamond. Realitatea din toate țările afectate ne arată acum, fără echivoc, că pericolul unei răspândiri masive a virusului care să nu poată fi ținută total sub control a putut fi evitat doar prin adoptarea de măsuri ferme”

Președintele Klaus Iohannis a făcut miercuri apel la responsabilitate și a vorbit despre riscul întoarcerii la starea de urgenţă. Potrivit președintelui, dacă situaţia se înrăutăţeşte şi nu este găsită altă cale, s-ar putea reveni la măsuri mai restrictive. 

Despre o posibilă prelungire a stării de alertă, Iohannis a spus miercuri că „e o discuţie care încă se poartă”.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 614 noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19. La ATI, în acest moment, sunt internați 240 de pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 809.663 de teste.

Până astăzi, 1.834 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 08.07.2020 (10:00) – 09.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 17 decese (13 bărbați și 4 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Dâmbovița, Galați, Gorj, București, Tulcea și Vrancea. 

Dintre acestea, 1 deces a fost întregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 5 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 4 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 4 decese la persoane de peste 80 de ani. 16 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Pentru 1 deces nu au fost raportate comorbidități.

Vă amintim că președintele Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, în timpul vizitei la Institutul Cantacuzino din București, dacă România riscă să se întoarcă la starea de urgență, în contextul în care s-a înregistrat un număr record de infectări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. Mai exact, de la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 555 de noi cazuri de îmbolnăvire.

“Eu m-am bazat și mă bazez în toată această perioadă pe ceea ce recomandă specialiștii. Există comisii ale specialiștilor, ei trebuie să analizeze evoluția pandemiei și ei trebuie să vină la politicieni pentru anumite măsuri care se impun de la caz la caz. Este foarte clar că situația în care ne aflăm acum este foarte îngrijorătoare.

Sunt în contact și cu guvernanții și cu specialiștii și deocamdată credem că împreună cu românii avem puterea să respectăm normele și să nu trecem în faze mai complicate administrative cum ar fi starea de urgență. Dar, sigur, dacă situația se înrăutățește și nu găsim altă cale, atunci putem să revenim la măsuri mai restrictive.

Încă o dată, eu nu-mi doresc acest lucru, cred că nici românii nu-și doresc acest lucru. Haideți să respectăm normele în vigoare. Este clar că în acest moment numărul cazurilor este în creștere, noi ne-am așteptat, sincer, să intrăm într-o fază de descreștere. Este destul de greu de imaginat cum ar arătat o nouă fază de relaxare”, a declarat Klaus Iohannis

Știre în curs de actualizare…

Sursa Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *